Goede hosting en site techniek belangrijk

Goed gevonden worden in de organische (gratis) resultaten van zoekmachines als Google is tegenwoordig voor iedereen erg belangrijk. Echter is de concurrentie steeds moeilijker te verslaan en een top 1 positie bemachtigen op concurrente trefwoorden is een hele uitdaging. Je content moet goed zijn, je moet links van andere websites naar jouw website hebben (linkbuilding), je site structuur moet goed in elkaar zitten, je pagina’s moeten goed opgemaakt zijn voor conversie en zo zijn er nog tal van andere punten die belangrijk zijn.

Goede hosting voor een snelle website

De laadsnelheid van je website is zo’n punt dat erg belangrijk en dit zou eigenlijk de basis moeten zijn van elke website. Echter wordt er vaak bezuinigd op de hosting omdat mensen de meerwaarde er niet van zien. Dit is zonde want Google kijkt bijvoorbeeld naar de laadsnelheid van websites en hangt hier een score aan. Is je website traag dan zal Google dit meten en dat is negatief voor je posities. Ook voor de bezoekers is het natuurlijk niet fijn om op een langzame website te zitten. Deze willen tenslotte zo snel mogelijk het antwoord hebben op hun vraag of iets bestellen. Als dit te lang duurt dan zullen ze afhaken en loop je potentiële nieuwe klanten mis.

Maar welke hosting provider moet je dan kiezen? Ja, dat is lastig als je kijkt naar het aanbod dat er is in Nederland. Echter zijn er sites als Hostingvergelijker.nl waar je uitgebreid advies kunt vragen en ook hosting providers en de diensten die zij aanbieden goed met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je tot een weloverwogen keuze komen en is de basis van een snelle website gelegd.

Site techniek

De techniek van je site is naast de hosting van je website ook erg belangrijk. Je hebt tegenwoordig veel WordPress templates waar je snel een website mee kunt maken. Sommige hiervan zijn prima maar er zitten ook veel thema’s tussen die op oude techniek gebouwd zijn en daarnaast veel poespas bevatten die je helemaal nooit gebruikt.

De techniek van je website is erg belangrijk voor zoekmachines en daarnaast ook voor je laadtijden. Schone en geoptimaliseerde code zorgen ervoor dat browsers de website snel kunnen lezen en de bezoekers snel hun informatie hebben. Zijn posities in de zoekresulaten van Google belangrijk dan adviseren wij om een maatwerk WordPress website te laten maken.

Hiermee ben je gegarandeerd van schone code en wanneer je bij een goed Internetbureau zit dan weet je zeker dat ze gebruik maken van de laatste technieken om jouw WordPress website te ontwikkelen.

Conclusie

Er zijn veel factoren die belangrijk zijn voor online marketing en je positie binnen de zoekresultaten van Google. Vaak wordt de techniek van een website en een goede en snelle hosting vergeten terwijl dit de basis is van een goede marketing strategie.