Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Heb jij of wil jij je eigen website opbouwen? Of wil je jouw website verbeteren voor jouw eventuele klanten? Buiten het bouwen van jouw eigen webpagina om, komt er ook nog bij kijken dat het een gebruiksvriendelijke website moet zijn om zoveel mogelijk personen te trekken. Hieronder zal ik enkele tips delen om jou zo goed mogelijk voor te bereiden om het bouwen van jouw gebruiksvriendelijke website.

Doe onderzoek

Het belangrijkste van allemaal, is weten wat je doet. Je kunt nooit genoeg onderzoek doen voordat je iets uitvoert, zeker als het gaat om websites bouwen. Dit voorkomt veel frustratie en eventuele bugs die je had kunnen voorkomen. Daarbij weet jij na jouw onderzoek waarschijnlijk beter wat jij wel en niet wilt en weet je ook hoe je dit uit moet voeren.

Copy + paste

Natuurlijk bedoel ik dit niet letterlijk, maar check andere websites die jij graag bezoekt. Bekijk ze goed en besluit wat je goed (en misschien minder) vindt aan deze pagina’s zodat je weet wat jij wel en niet wilt hebben op jouw pagina. Bezoek ook websites die onbekend zijn voor jou om nieuwe dingen te ontdekken.

SYSplatform

Het leuke van het bouwen van een website, is dat je niet alles alleen hoeft te doen. Er zijn online genoeg tools te vinden die jou kunnen helpen met het bouwen van jouw webiste. SYS platform is er hier één van. SYSplatform is een software waar al jouw tools in een systeem terug te vinden zijn. Zo blijft alles zo overzichtelijk mogelijk voor jou.

Vraag feedback

Nu dat jij jouw pagina hebt opgebouwd en vrijwel klaar is, is het een goede stap om om feedback te vragen. Vraag dit bijvoorbeeld aan je vrienden en / of familie zodat zij feedback kunnen geven op de gebruiksvriendelijk van jouw website. Het is ook goed om feedback te vragen aan personen die verstand hebben van het bouwen van websites, zodat zij inhoudelijke feedback kunnen geven.