Meer online klanten werven? 5 tips!

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om meer klanten te werven. Je wilt je omzet blijven verbeteren! Er zijn verschillende mogelijkheden om het online succes van je bedrijf te optimaliseren. In dit artikel vind je vijf tips, die hierbij goed van pas kunnen komen. 

Tip 1: investeer in advertenties in de zoekmachine

Veel mensen maken gebruik van een zoekmachine om het door hen gewenste product aan te kunnen schaffen. Door te investeren in advertenties binnen de zoekmachine, vergroot je de kans dat een geïnteresseerde consument op je website belandt. 

Tip 2: zet in op SEO voor je webshop

Waar SEA reeds onder de eerste tip beschreven werd, is de tegenhanger hiervan SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization en is gericht op het structureel verbeteren van je posities in de zoekresultaten. Dit doe je bijvoorbeeld door goede productomschrijvingen te laten schrijven.

Tip 3: verbeter de conversie van je website

Verbeter de conversie van je website door op de juiste plekken een call-to-action te verwerken. Onder een CTA verstaan we een button of bijvoorbeeld linktekst, die een bezoekers aanzet tot het uitvoeren van een handeling. Denk aan de aankoop van een product in je webwinkel. 

Tip 4: schakel een specialist in voor hulp

Marketeers hebben de kennis en ervaring om meer uit je webshop te kunnen halen. Schakel een dergelijke specialist in, om tijd te besparen. Een specialist, zoals Marco Bouman, beschikt over de kennis en ervaring om je webshop op een optimale wijze in te richten. 

Tip 5: zet in op marketingcampagnes per e-mail

Vergroot het succes van je webshop, door in te zetten op marketingcampagnes per e-mail. Je kunt de e-mailadressen op je website verzamelen, door bijvoorbeeld een pop-up te tonen. In ruil voor het afgeven van hun e-mailadres ontvangt een klant een kortingscode.