SEO (Search Engine Optimization) staat voor zoekmachine optimalisatie en is en blijft ontzettend belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Hoe mooi je website ook is, zonder klanten heb je er niet heel veel aan. SEO betekent een technisch goed werkende website en het bieden van goede content. Ook linkbuilding kan helpen je vindbaarheid te vergroten en is dus belangrijk voor SEO en je website.

Verzamelen van kwalitatieve en relevante backlinks

Linkbuilding is niets meer of minder dan het verzamelen van kwalitatieve en relevante links voor je website. Dit vraagt om professionaliteit en een duidelijke strategie. De link dient namelijk van toegevoegde waarde te zijn wil Google ze waarderen en je een hogere positie op hun ranking geven. Doel van deze linkuitwisseling is dus om te stijgen in Google om zo je website meer vindbaar te maken. De positie die jij van Google toegewezen krijgt hangt voor een groot deel af van de inkomende links. Hoe beter en relevanter die links zijn, hoe groter de kans dat je een hoge positie toegewezen krijgt.

Ook interne linkstructuur wordt geoptimaliseerd

SEO is belangrijk en alleen kwalitatieve linkbuilding zorgt ervoor dat je stijgt binnen de zoekresultaten. Kwalitatieve linkbuilding houdt in dat er autoritaire backlinks vergaard worden die nadrukkelijk bijdragen aan een linkprofiel dat op natuurlijke wijze is opgebouwd. Hoe beter je vindbaar bent, hoe meer organische verkeer naar je website komt en je bezoekersaantallen dus groeien. Overigens wordt ook de interne linkstructuur onder de loep genomen en geoptimaliseerd. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid ten goede, maar zorgt er ook voor dat de link juice, dit is de inkomende linkwaarde, naar de belangrijkste pagina’s verloopt. SEO is en blijft dus belangrijk voor je website en dus voor je bedrijf. Alleen door met professionals in zee te gaan kun je de beste zoekmachine optimalisatie toepassen.